Pagina's

vrijdag, december 26, 2008

Cabaret

Het jaar is weer bijna ten einde en dat betekent gelukkig weer veel cabaret op TV.

Aanraders:
- Freek De Jonge, 26/12, Nederland 2, 22.10 uur;
- Van Muiswinkel & Van Vleuten, 27/12, Nederland 1, 20.25 uur;
- Micha Werthheim, 28/12, Nederland 3, 22.28 uur;
- Arie Koomen, 29/12, Nederland 3, 20.25 uur;
- Van Houts & De Ket (Kanis en Gunnink), 29/12, Nederland 2, 22.44 uur;
- Youp van 't Hek, 31/12, Nederland 1, 22.25 uur;
- Guido Weijers, 31/12, SBS6, 21.00 uur;
- Javier Guzman, 01/01, Veronica, 20.30 uur;

woensdag, december 24, 2008

Rabo-lied



Jaren bankier ik al bij de Rabobank. U weet wel: altijd zo lekker gewoon gebleven. Of toch niet? Sinds ik het Rabobank-lied gehoord heb, begin ik toch een beetje te twijfelen.

dinsdag, december 23, 2008

Onderzoek steun oorlog Irak?

Uit de Volkskrant:

De kans is groot dat er alsnog een parlementair onderzoek komt naar de Nederlandse politieke steun voor de Amerikaanse aanval op Irak, in 2003. De VVD in de Eerste Kamer schaarde zich dinsdag verrassend achter de voorstanders van zo’n onderzoek. Daarmee is een meerderheid in de senaat binnen bereik.
[..]
‘Krijgen we weer geen goede antwoorden, dan komt er wat ons betreft een onderzoek’, aldus PvdA- senator Klaas de Vries.
[..]
Met 46 zetels hebben PvdA, VVD, SP, GroenLinks, D66 en de Partij voor de Dieren een ruime meerderheid in de Eerste Kamer, die 75 leden telt.


Een heuse revolutie op het Binnenhof! De Eerste Kamer wil waarschijnlijk een onderzoek naar de Nederlandse steun aan de Irak-oorlog. Waarmee de Eerste Kamer direct haar bestaansrecht bevestigt.

Ondertussen in Biddinghuizen



Een echte beverburcht.....

zondag, december 21, 2008

Felle kritiek tweede kamer op redding IJsselmeerziekenhuizen



De IJsselmeerziekenhuizen zijn gered, de kosten voor de overheid bedragen echter dertig miljoen euro. In de tweede kamer was er felle kritiek:
De onderhandelingen over de reddingsoperatie duurden lang, omdat Achmea niet de gevraagde 13,3 miljoen euro aan steun wilde verlenen. Het Rijk betaalt dit bedrag nu. [..]
Tweede Kamerlid Van der Veen (PvdA) bekritiseerde de rol van Achmea gisteren tijdens overleg van de Kamer met de minister over de IJsselmeerziekenhuizen. „De zorgverzekeraar heeft op geen enkele manier zijn publieke verantwoordelijkheid genomen en legt alle risico’s bij de overheid.” Achmea zegt dat het Rijk zelf die last wilde dragen.

PvdA, GroenLinks en VVD hekelden tijdens het overleg de geringe zeggenschap van de overheid bij IJsselmeerziekenhuizen. „Het is onaanvaardbaar dat de overheden bij zo’n investering geen stem krijgen in de raad van toezicht”, aldus Van der Veen.

Helaas geen glasvezel


Een teleurstellend bericht: de aanleg van glasvezel in Biddinghuizen gaat niet door. Glashart wou een open glasvezelnetwerk gaan aanleggen in de gemeente Dronten. Dit glasvezelnet wordt gebruikt voor supersnel internet, digitale telefonie, digitale TV en allerlei lokale initiatieven. Voorwaarde was dat minimaal 40% van de mensen zich hierbij zouden aansluiten. In de vaste kern van Dronten werden net voldoende aanmeldingen binnengehaald en wordt het netwerk aangelegd. In Biddinghuizen is de bevolkingsopbouw net wat anders dan in de kern van Dronten (meer ouderen, allochtonen en relatief veel goedkope huurwoningen), waardoor de teller bleef steken op 15%. Voorlopig blijven we dus maar bij de UPC, die nu gelukkig ook supersnel internet aanbiedt met snelheden tot 120 Mbps.

Aanmelden in Biddinghuizen kan nog tot juni , misschien wordt de 40% alsnog gehaald.

zondag, december 14, 2008

Wederopbouw van Irak een mislukking

De USA brengt democratie met tanks en bommenwerpers naar Irak. En dat voor nog geen 100 miljard weggegooid geld.

De door de Amerikanen geleide wederopbouw van Irak, die ruim 100 miljard dollar heeft gekost, is een mislukking geworden. Bureaucratische machtsstrijd, onwetendheid van de Iraakse samenleving en de spiraal van geweld zijn daar debet aan. Dat meldde The New York Times zondag op zijn website.
[..]
Daarin wordt onder meer voormalig minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell geciteerd. Na de invasie in 2003 bleef het ministerie van Defensie aantallen Iraakse veiligheidskrachten verzinnen, aldus Powell. ‘Het getal steeg 20 duizend per week!. We hebben er nu 80 duizend, we hebben er nu 100 duizend, we hebben er nu 120 duizend.’
[..]
Irak is het grootste Amerikaanse wederopbouwproject sinds het Marshall-plan na de Tweede Wereldoorlog. De belangrijkste conclusie is dat de Amerikaanse regering na vijf jaar nog altijd niet het beleid, de technische capaciteit en de organisatorische structuur op poten heeft die nodig is voor een project van dergelijke omvang.
[..]
In het rapport wordt het voorbeeld genoemd van een Amerikaanse overheidsfunctionaris die binnen vier uur moet bepalen hoeveel kilometer wegdek in Irak er moet worden hersteld. Zijn haastige schatting wordt onmiddellijk en zonder check overgenomen. Vorige rapporten van de Sigir (Special Inspector General for Iraq Reconstruction) waren ook al vernietigend.
[..]
GroenLinks-fractieleider Femke Halsema wil dinsdag in het vragenuurtje in de Tweede Kamer minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen over het rapport horen, kondigde zij zondag aan.


Bron: De Volkskrant

woensdag, december 03, 2008

ouderwets PVV-racisme

De PVV bewijst weer eens een racistische partij te zijn. Uit de Volkskrant.


De Partij voor de Vrijheid wil dat ook ouders van allochtone jonge criminelen worden gestraft. Indien ze een dubbele nationaliteit hebben moeten ze, bij herhaald wangedrag van hun kroost, ook het land worden uitgezet.
[..]
Op een voorbeeld over autochtone en allochtone jongens die een homo in elkaar slaan, reageerde Fritsma dat de allochtone daders in dat geval zwaarder moeten worden gestraft dan de autochtone daders.
[..]
De andere partijen liepen te hoop tegen de PVV’er. ‘Dit hoort zo niet in Nederland’, zei Rita Verdonk. ‘Wij discrimineren hier niet.’ Boris van der Ham (D66): ‘U bent geloof ik echt niet goed wijs.’


dinsdag, december 02, 2008

2 miljoen provinciaal geld naar ziekenhuizen?

Onlangs werden de ziekenhuizen in Emmeloord en Lelystad (voorlopig) gered van de ondergang. Er hing echter wel een prijskaartje aan. De nieuwe eigenaar was niet bereid de hele schuldenlast over te nemen. Diverse partijen - waaronder ook de gemeente Lelystad en de provincie Flevoland - verlenen 'balanssteun'. Van de provincie Flevoland wordt een bijdrage van 2 miljoen euro verwacht. De GroenLinks-fractie is er op dit moment nog niet helemaal uit. Gelukkig is de gedeputeerde Harry Dijksma (VVD) zo vriendelijk geweest om de voor- en tegenargumenten op zijn weblog te zetten.


Het reddingsplan van de IJsselmeerziekenhuizen doet de discussies hoog oplaaien. Ligt hier een taak voor de provincie. Het antwoord hierop is kort en bondig: “neen”. Het Rijk en de zorgverzekeraar zijn namelijk verantwoordelijk voor de ziekenhuiszorg.
[..]
In het Hoofdlijnenakkoord van het college van GS staat echter wel een duidelijke doelstelling verwoord. Daarin staat dat wij ons in deze periode zullen inspannen om het voorzieningenniveau in onze provincie sterk te laten groeien. Bij faillissement zal het tegengestelde bereikt worden.
[..]
Doorstarten met instandhouding van het huidige ziekenhuis noemen we een warme start. Het grootste deel van de banen blijft bestaan en de zorg blijft in stand. Wel moeten zodanige organisatorische en financiĆ«le besluiten worden genomen, dat de ellende van het verleden voorbij is en dat de medische zorg op een hoog niveau blijft of komt. Bij deze optie wordt de zorg in Dronten, Urk en Emmeloord via poliklinieken uitgebreid. En misschien wel het belangrijkste, het ziekenhuis hoeft niet een paar weken tot maanden dicht, met als consequentie dat mensen in die periode vele kilometers extra vervoerd moeten worden (medische risico’s) en bezoekers grote afstanden moeten afleggen en medisch personeel overstapt naar andere ziekenhuizen.


Wordt vervolgd op een ingelaste statenvergadering aanstaande donderdagavond...