Pagina's

zondag, december 23, 2007

Thieme bekogelen met eieren?

Martine Kruider is boos op Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren. Met de film 'Meat the truth' heeft Thieme haar masker voorgoed afgedaan. Volgens Kruider wil zij maar één ding: het verbannen van de boer. Dit laat de Zeewolder politica afgelopen donderdag weten in een ingezonden brief in 'De Stentor'.

Ik dacht Thieme en consorten de dieren in de gehele breedte op de agenda hadden staan. En zich ook uit zouden spreken over crises zoals onderwijs, allochtonen die ontevreden zijn in Nederland, welzijn en zorg, ga zo maar door. Maar nee, de missie is volgens mij in roodgedrukte letters in een geheim rapport ergens opgegeschreven: ban de boer. Natuurlijk heeft het geen zin om hier kwaad te worden. Het liefst zou ik een keertje lekker schreeuwen of bekvechten in een of ander landelijk programma. Maar ja, boer ziet helemaal geen heil in kritiek op de Partij voor de Dieren, dus ik houd me in. Maar boerin kookt. En borrelt. En bruist. Als een politicus praat over bepaalde inwoners van Nederland zoals de Partij voor de Dieren de boeren wegzet, wordt die policicus permanent bewaakt. Het enige dat Thieme te vrezen heeft is een welgemikt ei van een boze boerin. Gewoon omdat ik me toch ergens moet afreageren. Ben benieuwd welke reactie er vanuit de boerenclub komt richting de media'


Martine Kruider, CDA-gemeenteraadslid in Zeewolde en boerin - bekend van het kekke weblog ikbenboerin.nl - bedrijft geen politiek met argumenten maar met eieren. In de Zeewolde Actueel van 18 december 2007.

Geen opmerkingen: