Pagina's

zondag, september 09, 2007

Wilders is een fascist

Quote:

Hij heeft de retoriek van het fascisme overgenomen, waardoor vorm en inhoud van zijn optreden nu volledig overeenkomen.Het zit 'm in zijn beschuldiging van landverraad. Daar beschuldigde Wilders minister Vogelaar van. Een klassiek fascistisch verwijt aan tegenstanders.

Marcel Möring motiveert in een column wat we eigenlijk al wisten: Wilders is een fascist.

3 opmerkingen:

Brian4all zei

Inderdaad, Wilders is een fascist.

"Fascist" is een woord dat we niet lichtzinnig mogen of willen gebruiken. Maar, helaas, als je zijn politiek analyseert kom je maar tot een conclusie: hij is er echt een.

Ook interessant: de RooieRavotr geeft op zijn weblog een heldere analyse van Wilders' politiek. Zie bijvoorbeeld het meest recente deel in de serie Hoe je een fascist herkent.
Meer artikelen vind je via over Wilders (van dubbele paspoorten tot zijn hyperneoliberaal sociaal-economisch beleid).

Groeten,
Brian4all

Frank Pels zei

Bedankt voor je aanvulling.

Anoniem zei

ik ben het helemaal met jullie eens.. ik heb er dan misschien niet zoveel verstand van maar ik las vandaag het partijprogramma van Wilders en werd er ontzettend verdrietig van. Wat nou partij van de vrijheid!.. hij wil ons juist alle vrijheid ontnemen.. vrijheid van onderwijs, vrijheid van meningsuiting vrijheid van godsdienst. ik vond zelfs een voorstel van hem dat er voor zorgde dat je mensen zonder gerechtelijk bevel, naar goeddunken van de overheid, zomaar voor onbepaalde tijd kon oppakken.. Hebben de mensen die op hem stemmen echt zn programma gelezen?? Ik hoop het eigelijk niet, want dan zou je er toch nooit op stemmen......